kennis uitwisseling

Docent taxeren financiering woning verhuurde staat

Voor wie?

Deze cursus is voor alle woningtaxateurs die een taxatierapport voor een woning in verhuurde staat willen leren opstellen volgens de laatste inzichten en de richtlijnen van validatie-instituten.

Organisatie: Academie voor Vastgoed www.academievoorvastgoed.nl

Wat is het doel?

Na afloop van deze cursus heeft u als woningtaxateur de kennis om een taxatierapport voor financiering van een verhuurde woning te laten valideren via een validatie instituut. Het grootste voordeel is dat – als u voor de afsluitende toets slaagt – u zich kunt laten opnemen in de database van Woonfonds waar particulieren kunnen zoeken naar geschikte taxateurs voor een taxatie voor de financiering van de aanschaf van een woning als belegging.

Hoe ziet het programma er uit?

Deze cursus is in samenwerking met Woonfonds ontwikkeld. Woonfonds profileert zich als hypotheekverstrekker voor particulieren die een woning aanschaffen als belegging. Een markt waar groei in zit! Als woningtaxateur die (alleen) gecertificeerd is voor het taxeren van woningen, kunt u hier ook een taxatie voor doen. Dit kunt u dan via een validatie instituut laten valideren middels een taxatie financiering woning in verhuurde staat. De cursus neemt de vereiste validatierichtlijnen voor een taxatie van een verhuurde woning hanteert als basis.

Voorbereidende e-learning

Om te zorgen dat de deelnemers met dezelfde basiskennis beginnen aan de cursus, krijgt u het verzoek om een voorbereidende e-learningmodule te doen, voordat u naar de cursusdag komt. Doorlooptijd van de e-learning is ongeveer 2 uur. De volgende onderwerpen worden in de e-learning behandeld:

  • Juridische basiskennis rondom huur en verhuur en de specifieke kenmerken van (ver)huur van woonruimte (aan particulieren)
  • Toelichting op woningwaarderingsstelsel en actualiteiten
  • Kennismaking met de uitgangspunten van de inkomstenbenadering en een BAR/NAR-berekening in Excel

Programma cursusdag

  • Taxeren in de huidige staat en taxatie met een bijzonder uitgangspunt
  • Beoordeling van specifieke zaken op het gebied van huur en verhuur woonruimte
  • Casuïstiek die betrekking heeft op het taxeren van verhuurde woningen
  • Berekenen van de marktwaarde bij huur en verhuur voor belegging
  • Casuïstiek die betrekking heeft op Bar/Nar berekeningen
  • Onderbouwing van de parameters bij Bar/Nar en eventueel DCF

Afsluitende toets

De deelnemers kunnen online een afsluitende toets maken op een moment dat hen goed uitkomt. Ze krijgen hiervoor na afloop van de cursusdag een link naar een online omgeving.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s